Duvel Café

Kongero x 2 på Pressklubben!

2015-12-01 12:51
För ett par månader sedan var Pressklubbens Jens Skrubbe bjuden upp till Uppsala för att vara med på en unik bryggning.

För ett par månader sedan var Pressklubbens Jens Skrubbe bjuden upp till Uppsala för att vara med på en unik bryggning. Detta var första gången ett belgiskt bryggeri var på plats hos ett svenskt bryggeri för att producera en öl.

 

Vid detta tillfälle hade det svenska bryggeriet Jackdaw glädjen att få besök från det häftiga belgiska Alvinne. Ölen som bryggdes har fått namnet Kongero och det är en Supersaison på 7%. Brygden innehåller fyra olika maltsorter och förutom bitterhumlen Magnum är ölen konternueligt humlad med Saaz, Hallertau och Chinook under flertalet givor vilket ger den en IBU på 34. 

  
 

Namnet Kongero kommer från dessa fyra kvinnor och deras vokalgrupp med samma namn. Ölen är en hyllningsöl till gruppens 10-årsfirande. Det är också gruppens förtjänst att bryggningen blev av eftersom de är den gemensamma länken mellan bryggerierna på grund av de har känningar i båda lägren.

 
Till Pressklubbens stora glädje får vi besök av båda Kongero torsdagen den 26/11 och för den flytande formen är det VÄRLDSPREMIÄR. Fatet kommer att knäckas klockan 20:00 och strax efteråt kommer gruppen Kongero att förgylla kvällen med sång. Under kvällen kommer även bryggarna från Jackdaw vara på plats för att svara på frågor, ta emot beröm och svinga en bägare eller två. 

  
Förutom allt detta kommer vi koppla Chain Reaction (Alvinne/6 Degrees North), Ströby Saison (Jackdaw) och Södvik Säsong (Skrubbe/Eskilstuna Ölkultur).



Pressklubben
Vasagatan 50, Stockholm | 08-23 48 70 | info@pressklubben.se